Заради кризата доста университети са започнали да намаляват таксите за общежития за своите студенти, съобщи за председателят на

...
Заради кризата доста университети са започнали да намаляват таксите за общежития за своите студенти, съобщи за председателят на
Коментари Харесай

Университети започнаха да намаляват таксите за общежития

Заради  рецесия та доста  университети  са почнали да намаляват  такси те за  общежития  за своите  студенти , заяви за ръководителят на Националното посланичество на студентските препоръки Даниел Парушев.

Все повече стават и висшите учебни заведения, които организират предварителни кандидат-студентски изпити онлайн и мислят за дигитализиране и на останалите си изпити, пише Сега.

Намаляване то на таксата за общежитие бе едно от 16-те претенции на НПСС, които неотдавна бяха изпратени до МОН и до  университети те в страната. Оттам настояха срокът за заплащането на  наеми те за студентските  общежития  да бъде продължен с не по-малко от 60 календарни дни за всеки месец в интервала на изключително състояние, считано от 13 март т.г. И още -  студенти , докторанти, специализанти и курсанти, които не обитават  общежития та си от 1-ви април, да получат 50% понижение на  наеми те си за април и май т.г., както и да не заплащат за консумативи през това време.

Оказва се, че много вузове са откликнали на предлагането. " Университети те, чиито  общежития  се ръководят от " Студентски столове и  общежития ", са редуцирали с близо 45%  наеми те, разказа Парушев.

Сред тях са например Русенският университет, Великотърновският у-т, Тракийският у-т, Аграрният у-т, Университетът по хранителни технологии и други

По-ниски  такси  са разрешили и висши учебни заведения, чиито  общежития  се ръководят от самите  университети  - УНСС да вземем за пример е понижил с 50 на сто  наеми те, а Софийският университет напълно ги е премахнал за интервала на изключителното състояние. 

Свищовските  студенти  също ще заплащат половин такса за общежитие за интервала на изключителното състояние. По-голяма част от останалите вузове обаче са запазили размерите на  наеми те.

В някои висши учебни заведения към този момент са почнали и разговори евентуално за удължение на летния учебен срок с 30 дни, както предложиха от НПСС. " Може би само 10% от  университети  ще пристъпят към тази мярка. Става дума основно за медицинските  университети  и тези по изкуствата, на които 60% от занятията са процедура ", споделя Парушев. По думите му въпреки всичко всяко висше учебно заведение би трябвало да пре цени  действията си съгласно своята специфичност - не всички специалности от даден медицински вуз да вземем за пример ще имат потребност от удължение на семестъра,  университети те по изкуствата също са подхванали гъвкави решения - да вземем за пример са изтеглили по-напред теорията, която е била планувана за края на семестъра.

Все повече стават и висшите учебни заведения, които организират предварителни кандидат-студентски изпити онлайн. Сред тях са Техническият университет-София, Тракийският университет в Стара Загора, Икономическият университет във Варна и други Все повече измежду университетската общественост се приказва и за дигитализиране на целия развой, т.е. с изключение на за отдалечено образование, каквото към този момент се организира на всички места, и за онлайн изпити - както постоянни за  студенти те, по този начин и за банкет на кандидат- студенти .

Доста  университети те са основали и спешен телефон, на който  студенти те могат да получават отговори на разнообразни въпроси, свързани с изпити, стажове и други Подобни телефони има в СУ, УНСС, Икономическият-универитет-Варна, Русенският, Търновският у-т и други, като в някои от тях те са били налични и преди изключителното състояние. Доста  университети  са основали и рубрики с най-задаваните от  студенти те въпроси.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници! Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии. Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Запомнете: Има неистини, има проклети неистини, само че има и статистика!

Примери за подправени вести за ковид:

Лъжа 1: "Италиански духовник умря, откакто отстъпи респиратора си на по-млад пациент " - Манипулация в търсене на сензация . Оказа се, че 72-годишният пасторът дълги години е страдал от тежко заболяване и просто отказал машинката, тъй като я мразел. (истината виж тук https://petel.bg/BBS--Falshiva-novina-e--che-pastor-v-Italiya-e-pochinal--sled-kato-dal-respiratora-si-na-po-mlad-chovek__359373)

Лъжа 2 "Масови гробове за жертви на COVID-19 на остров Харт в Ню Йорк ". Манипулация . Всъщност, остров Харт от век и половина е обичайното място за безконечен покой на нюйоркчаните, чиито близки не са открити или не са се погрижели за своите мъртъвци. (истината виж тук https://petel.bg/Ne--V-Nyu-York-ne-pogrebvat-v-masovi-grobove-pochinalite-ot-koronavirus--Poredna-manipulatsiya-e-__359712)

Лъжа 3 " 5000 медицински сестри умряли в Италия " . Абсолютно подправена вест, както и фотосите с ковчезите в Италия, които се оказаха от нещастието с потъналия през 2015 година транспортен съд със 700 бежанци от Либия в Лампедуза. (истината виж тук https://petel.bg/Ne--5000-meditsinski-sestri-ne-sa-pochinali-v-Italiya-ot-koronavirus--BNR-se-izvinyava-za-nevyarnata-informatsiya__358574)

Лъжа 4 "Швеция се насочва към злополука ". Швеция не се насочва към злополука. (Истината виж тук https://petel.bg/SHvetsiya-prodalzhava-s-liberalniya-podhod-kam-koronavirusa--Kakvo-shhe-stane--ako-se-spravi-po-dobre-ot-ostanalite--__360254)

Лъжа 5 "Източна Европа се оправя по-добре от Западна с ковид ". Политическа операция на локалните държавни управления, с цел да натрупат рейтинг. Просто източноевропейските страни са с по-слаби здравни системи и по-слаба организация и вършат по-малко проби (Истината виж тук https://petel.bg/Zapadnite-medii-zapochnaha-da-razkrivat-istinata--Iztochna-Evropa---nyama-testove--ima-tsenzura-i-izkusheniya-za-diktatura__358072)

Лъжа 6 " Ад в Лондон. Моргите са цялостни. Британско летище може да стане коронавирусна морга " - Медийна сензация . Всъщност последните налични статистически данни демонстрират, че в действителност смъртността във Англия тази година е същата или по-ниска от предходната . Такова е ситуацията и в Ню Йорк (Истината виж тук https://petel.bg/Po-malko-hora-sa-pochinali-tozi-mart-vav-Velikobritaniya-ot-predishni-godini--Vazmozhno-li-e-Kovid19-da-se-okazhe-nay-velikata-obshhestvena-samopsihoza-na-chovechestvoto--__358338)

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР